CultuurparticipatieTalentontwikkeling

Welcome to the Playground

Het ICO vindt het belangrijk dat Drentse jongeren in aanraking komen met kunst en cultuur. Zodat ze hun eigen culturele talenten leren kennen en ontplooien. In 2018 ontwikkelde het ICO voor het Bevrijdingsfestival Drenthe ‘Welcome to the Playground;’ een speelplaats waar Drentse jongeren op een laagdrempelige manier in aanraking komen met én participeren in kunst en cultuur. Welcome to the Playground (WTTP) vindt jaarlijks plaats op het festivalterrein aan de Baggelhuizerplas in Assen.

 

Programma Welcome to the Playground 2022

Relaxt en beachy
Op WTTP treden muzikale jongeren uit heel Drenthe op, vindt de Freedom Breakdance Battle plaats én draaien jonge DJ’s op de Silent Stage. Maar jongeren kunnen ook actief aan de slag met kunst en de Digital Art Factory. Het is dé area voor en door jongeren in een relaxte en beachy sfeer.

Het ICO werkt hierin samen met een aantal partners: Bevrijdingsfestival Drenthe, Back2thestreets, Kunstbende Drenthe, Popsport Drenthe, Stichting Kunst en Cultuur en de Digital Art Factory.

Een indruk opdoen van vorige edities?

Bekijk hier de reportage van Welcome to the Playground 2022:

In 2021 werd live vanuit theater DNK de Vrijheid Suite met het Noordpool Orkest uitgezonden:

In 2020 was er i.v.m. corona een online editie met o.a. Hiphop Drenthe United, een medley over ‘freedom,‘ en taalvideo’s van Eva Broekmann, Simone Viola en Job van Duinen.

De aftermovie van de eerste editie in 2018:

 

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Josien van Beek, adviseur cultuureducatie & -participatie.