CultuurparticipatieTalentontwikkeling

Welcome to the Playground

Het ICO vindt het belangrijk dat Drentse jongeren in aanraking komen met kunst en cultuur, en dat hun eigen culturele talenten leren kennen en ontplooien. Het geeft jongeren een gevoel van eigenwaarde, en biedt perspectief op de toekomst. In 2018 ontwikkelde het ICO voor het Bevrijdingsfestival Drenthe ‘Welcome to the Playground;’ een speelplaats waar Drentse jongeren op een laagdrempelige manier in aanraking komen met, of participeren in, kunst en cultuur. Welcome to the Playground (WTTP) vindt jaarlijs plaats op het festivalterrein aan de Baggelhuizerplas in Assen.

 

Relaxt en beachy

Op WTTP zijn optredens door muzikale jongeren uit heel Drenthe, vindt de Freedom Breakdance Battle plaats, wordt door jonge DJ’s gedraaid in de Silent Disco Area en kan er actief worden gewerkt en kennis gemaakt met kunst en de Digital Art Factory. Het is dé area voor en door jongeren in een relaxte en beachy sfeer.

Het ICO werkt hierin samen met een aantal partners: Bevrijdingsfestival Drenthe, Back2thestreets, Kunstbende Drenthe, Popsport Drenthe, Stichting Kunst en Cultuur en de Digital Art Factory.

Een indruk opdoen van vorige edities?
Bekijk hieronder de aftermovie van de eerste editie in 2018:

In 2020 was er i.v.m. corona een online editie met o.a. Hiphop Drenthe United, een medley over ‘freedom,‘ en taalvideo’s van Eva Broekmann, Simone Viola en Job van Duinen.

In 2021 werd live vanuit theater DNK de Vrijheid Suite met het Noordpool Orkest uitgezonden:

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Josien van Beek, adviseur cultuureducatie & -participatie.