6e editie Welcome to the Playground ondanks noodweer gezellig druk

De 6e editie van Welcome to the Playground tijdens het Bevrijdingsfestival Drenthe was -ondanks de regen- een groot succes. Rond 15.00 uur werd het bevrijdingsfestival vanwege het noodweer stilgelegd. Maar om 17.00 uur konden bezoekers het terrein aan de Baggelhuizerplas weer op. En werd Welcome to the Playground, de creatieve speelplaats vóór en dóór jongeren, alsnóg druk bezocht.

 

Live optredens én zelf aan de slag

Op de verschillende stages van Welcome to the Playground gaven Drentse jongeren muziek- en taaloptredens. Intiem en relaxt. In de ‘Do it yourself area’ was de Digital Art Factory (DAF) aanwezig. Ze gaven de bezoekers een kijkje in de wereld van virtual reality. Ook werkten kinderen met de 3D pen aan hun eigen kunstwerk én -onder begeleiding van illustrator Vera Vos- aan het beschilderen van Vrijheid totems.

Noodweer
Rond 15.00 uur werden alle activiteiten op het Bevrijdingsfestival stilgelegd vanwege het noodweer. ‘Hierdoor moesten we de Freedom Breakdance Battle helaas annuleren,’ zegt projectleider Yvonne Blaauw van het ICO Partner in Kunst & Cultuur. ‘Maar gelukkig mochten bezoekers tegen 17.00 uur het terrein weer op en kon het avondprogramma gewoon doorgaan. Ondanks de korte onderbreking was het een topdag!’

Talentontwikkeling
Het ICO Partner in Kunst & Cultuur is organisator van Welcome to the Playground. Hiermee wil zij jongeren stimuleren om hun eigen culturele talenten te leren kennen en ontplooien. De Playground biedt een professioneel podium aan Drentse jongeren die onder andere aangesloten zijn bij Kunstbende, Digital Art Factory, Popsport Drenthe, Urban Unity Hoogeveen & Back 2 the Streets.