Welcome to the Playground druk bezocht

Het was druk op alweer de 5e editie van Welcome to the Playground tijdens het Bevrijdingsfestival Drenthe. Na twee coronajaren vond de creatieve speelplaats vóór en dóór jongeren voor het eerst weer live plaats op het strand aan de Baggelhuizerplas.

 

Live optredens

Op de verschillende stages van Welcome to the Playground gaven Drentse jongeren muziek- en taaloptredens. Intiem en relaxt. Ook streden dansers tegen elkaar tijdens de Freedom Breakdance Battle. En in de ‘Do it yourself area’ maakten bezoekers kennis met virtual en augmented reality. ‘Supertof om dit weer live te kunnen meemaken,’ lacht projectleider Josien van Beek. ‘De sfeer die je hier voelt is uniek en die ervaar je alleen als je hem met ál je zintuigen kunt proeven!’

Talentontwikkeling
Het ICO Partner in Kunst & Cultuur is organisator van Welcome to the Playground. Hiermee wil zij jongeren stimuleren om hun eigen culturele talenten te leren kennen en ontplooien. De Playground biedt een professioneel podium aan Drentse jongeren die onder andere aangesloten zijn bij Kunstbende, Digital Art Factory, Popsport Drenthe, Urban Unity Hoogeveen & Back 2 the Streets.