Topdrukte bij Welcome to the Playground

Een groot aantal mensen kwam afgelopen zondag naar de 7e editie van Welcome to the Playground. Een speelplaats vóór en dóór jongeren op het Bevrijdingsfestival Drenthe. Met het zonnetje erbij was het heerlijk vertoeven op de beachy area voor jongeren.

 

 

Live optredens én zelf aan de slag

Op de verschillende stages van Welcome to the Playground gaven Drentse jongeren muziek- en taaloptredens. Intiem en relaxt. Ook streden dansers tegen elkaar tijdens de Freedom Breakdance Battle en de HipHop Hunzebattle. In de ‘Do it yourself area’ gaf de Digital Art Factory (DAF) bezoekers een kijkje in de wereld van virtual reality. En werkten kinderen met de 3D pen aan hun eigen kunstwerk. Onder begeleiding van kunstenares Vera Vos beschilderden bezoekers een vrijheidsvlag voor de vlaggenlijn. Óf versierden ze een tegel voor de mega-mozaïekinstallatie.

Talentontwikkeling
Het ICO Partner in Kunst & Cultuur is organisator van Welcome to the Playground. Hiermee wil zij jongeren stimuleren om hun eigen culturele talenten te leren kennen en ontplooien. De Playground biedt een professioneel podium aan Drentse jongeren die onder andere aangesloten zijn bij Kunstbende, Digital Art Factory, Popsport Drenthe, Urban Unity Hoogeveen & Back 2 the Streets.