Terugblik festival 10 jaar CMK

Wat een geweldige dag hebben we gehad op 1 november! We hopen dat je er net zo van hebt genoten als wij. Het festival trok ruim 150 leerkrachten, directeuren, cultureel ondernemers en bestuurders. Samen vierden we in Theater De Tamboer de opbrengst van 10 jaar CMK in Drenthe. We blikten terug op alles wat we hebben bereikt én vooruit op de komende jaren.

Deelname Drentse scholen is bovengemiddeld

Muziekduo Boom Boom Clap maakte er meteen een feestje van met alle deelnemers! Daarna openden Mark Tuit, wethouder cultuur en onderwijs in de gemeente Hoogeveen en Maaike Smid van het Fonds voor Cultuurparticipatie de middag. ‘De deelname van de Drentse scholen aan CMK is bovengemiddeld hoog ten opzichte van het landelijke beeld,’ aldus Smid. Een groot compliment voor Drenthe! Lucas de Man sprak over veerkracht en wat daarvoor nodig is in onze maatschappij: kwetsbaarheid en daadkracht! Aansluitend bezochten de deelnemers zeven verschillende workshops. Nog even nagenieten? Bekijk dan snel de foto’s van deze dag.

Jubileum Magazine & Podcast
Ter ere van 10 jaar CMK maakten we zowel een digitaal ‘jubileum magazine’ als een podcast over dit onderwerp. De interactieve pdf blikt terug op 10 jaar CMK. Stichting Vertel je Verhaal bezocht scholen uit alle Drentse gemeenten. Ze vroegen leerlingen naar hun culturele beleving. Is cultuur belangrijk voor je? En waarom? Beluister hier de verzamelpodcast van de Cultuurredders!

Inspiratie delen
We blijven nog even vieren…het hele jaar houden we aandacht voor 10 jaar CMK. Welke mooie lesideeën van de afgelopen 10 jaar verdienen het om afgestoft te worden? Lieke Wartena van Facet trapt af. Zij deelt als eerste een energizer die in de coronaperiode is ontwikkeld. Je kunt het zo met je klas doen!

Deze energizer is gemaakt in opdracht van kunstencentrum De Kunstbeweging (Emmen, nu Facet) door Jovan Avramoski: ‘VIJF!’. Jovan is theater- en multi-mediadocent en verzorgt regelmatig voor De Kunstbeweging theater- en multimedialessen/workshops op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.