CultuurparticipatieMuziek

Symfonica in D

Symfonica in D is een jaarlijkse Jeugdorkestendag. Alle Drentse jongeren van 7 t/m 20 jaar die een instrument bespelen kunnen hier gratis aan meedoen.

 

Symfonica in D 2021

Dit jaar organiseren we een online editie. Het doel is: Samen muziek maken! De partij kan van te voren thuis worden ingestudeerd. Na inschrijving (via de website van K&C) ontvang je een downloadlink naar de muziekstukken en word je per mail op de hoogte gehouden wanneer de opnamen plaatsvinden.

Zelfs dan
De Drentse zangeres Martijje schreef speciaal voor deze editie het lied ‘Zelfs dan’, dat nu┬áthuis kan worden ingestudeerd. Het lied gaat over de kracht van muziek in bijvoorbeeld in deze coronatijd.┬áHet arrangement is van Wijnand van Klaveren en is voor jonge muzikanten die net of een paar jaar les hebben en leden van kinderkoren in de hele provincie.

Gratis deelname
Deelnemers kunnen na aanmelding de muziekpartijen downloaden via de website Symfonica in D en deze met de eigen muziekdocent instuderen. Daarnaast vindt een aantal online repetities plaats. Op 31 oktober 2021, tijdens de live-editie van Symfonica in D in het Atlas Theater in Emmen, wordt het nummer ook live gezongen en gespeeld. De afgelopen jaren telde Symfonica in D steeds zo’n honderd deelnemers. We hopen deze allemaal terug te zien bij de online versie van het projectorkest. Maar ook nieuwe deelnemers zijn van harte welkom!

Samenwerkingspartners
Symfonica in D is een gezamenlijk initiatief van De Kunstbeweging, Stichting Kunst & Cultuur, Scale Centrum voor de Kunsten, het ICO Partner in Kunst & Cultuur en zelfstandige muziekdocenten.