Symfonica in D

CultuurKlik, Facet, K&C en ICO organiseren op zondag 6 november het jaarlijkse ‘Symfonica in D.’ Het pop-up jeugdkoor en -orkest repeteert in theater De Tamboer in Hoogeveen. Op het programma staan muziekstukken en liedjes rond het thema ‘wie, wat, waar’. De dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een optreden. Iedereen tussen de 6 en 21 jaar oud kan meedoen.

Spelen in een groot orkest

Symfonica in D is in het leven geroepen voor kinderen en jongeren in Drenthe die een instrument bespelen. De meeste van de jonge musici hebben individueel of in kleine groepjes les. Tijdens Symfonica in D kunnen ze ervaren hoe het is om in een groot orkest te spelen. Een aantal jaren geleden is ook een koor aan het project toegevoegd. Jonge zangers in de dop kunnen ervaren hoe het is om te zingen met een live-orkest. Voor de meeste kinderen een hele ervaring.

Verschillende liedjes
Onder leiding van dirigent Roeland Robert speelt het Symfonica in D-orkest meerdere nummers. Het orkest en koor presenteren in ieder geval samen ‘Who’s afraid of the big bad wolf’ van Henry Hall en ‘De blauwbilgorgel’ van C. Buddingh. Daarnaast zingt het koor ook een aantal andere populaire liedjes. De muziek en songteksten worden bij aanmelding toegezonden, zodat er thuis al geoefend kan worden. Ook vindt er voor de liefhebbers een aantal repetities plaats voorafgaand aan 6 november.

Vorig jaar deden 93 kinderen en jongeren mee aan Symfonica in D. De organiserende partijen hopen dit aantal dit jaar te overtreffen. Symfonica in D is mogelijk dankzij financiële steun van de provincie Drenthe en de inzet van de Rotaryclub Assen.

Aanmelden of meer informatie
Kijk op: www.SymfonicainD.nl