Symfonica in D

CultuurKlik, Facet, K&C en ICO organiseerden op zondag 6 november het jaarlijkse ‘Symfonica in D.’ Het pop-up jeugdkoor en -orkest repeteerden in theater De Tamboer in Hoogeveen. De dag werd afgesloten met een feestelijk optreden.

Spelen in een groot orkest

Groot succes
Ruim 100 kinderen kwamen op zondag 6 november naar Theater de Tamboer in Hoogeveen. Onder leiding van dirigent Roeland Robert speelde het Symfonica in D-orkest meerdere nummers. Het orkest en koor presenteerden samen ‘Who’s afraid of the big bad wolf’ van Henry Hall en ‘De blauwbilgorgel’ van C. Buddingh. Nieuwsgierig hoe zo’n dag verloopt? Bekijk hieronder de aftermovie:

Symfonica in D
Symfonica in D is in het leven geroepen voor kinderen en jongeren (6 t/m 21 jaar) in Drenthe die een instrument bespelen. De meeste van de jonge musici hebben individueel of in kleine groepjes les. Tijdens Symfonica in D kunnen ze ervaren hoe het is om in een groot orkest te spelen. Een aantal jaren geleden is ook een koor aan het project toegevoegd. Jonge zangers in de dop kunnen ervaren hoe het is om te zingen met een live-orkest. Voor de meeste kinderen een hele ervaring. Symfonica in D is mogelijk dankzij financiële steun van de provincie Drenthe en de inzet van de Rotaryclub Assen.

Meer informatie: www.SymfonicainD.nl