Digital Art Factory Appingedam is open!

Op donderdag 10 februari opende de Digital Art Factory (DAF) officieel haar deuren aan de Opwierderweg in Appingedam. Vanwege COVID-19 gebeurde dit online. Wethouder Jan Menninga kwam persoonlijk langs om het lintje door te knippen. Dit deed hij geheel in DAF-stijl, namelijk in Virtual Reality!

Online opening

Een kleine twintig genodigden volgden donderdag 14 februari live de online opening van DAF Appingedam. Wytze de Vries, directeur van het ICO en DAF-coach Raymond van Es, vertelden kort over het ontstaan van DAF. Daarna was het woord aan Dennis Molema (DAF-coach Appingedam) en natuurlijk aan de jongeren zelf. Aan de hand van demonstraties namen ze de genodigden mee in de wondere wereld van DAF. Zo lieten ze zien hoe je tekent in Virtual Reality, hoe je 3D ontwerpen maakt én natuurlijk mochten de bezoekers een kijkje nemen op de locatie. Wethouder Jan Menninga maakte in hoogst eigen persoon een uitstapje naar de Virtuele wereld, om daar officieel het lintje door te knippen. ‘Ondanks dat we de bezoekers niet live konden ontvangen, was het een feestje,’ aldus Dennis Molema. ‘Ik ben trots op hoe we dit samen met de jongeren hebben opgezet!’

Op de foto staan Wytze de Vries (directeur ICO), wethouder Jan Menninga en Dennis Molema (DAF-coach locatie Appingedam) met de jongeren die lid zijn van DAF (Daffers).

Digital Art Factory
De Digital Art Factory (DAF) is een ontmoetingsplek waar creatieve jongeren kunnen experimenteren, onderzoeken en maken. Jongeren werken aan hun eigen projecten; ze bepalen zelf waar ze meer van willen weten en waar ze mee aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld aan creëren in virtual reality, 3D ontwerpen maken (en daadwerkelijk printen) of aan het maken van een sound machine. Eigenlijk is álles mogelijk en alle kunstdisciplines zijn welkom! De DAF-coach is er om jongeren op weg te helpen. Kortom: het is een plek voor én door jongeren. Op vrijdag 4 februari was DAF-coach Dennis Molema te gast bij Omroep Eemsdelta, waar hij meer vertelde over de DAF locatie in Appingedam. Beluister hieronder het fragment (vanaf 44.02).


Locatie
Er wordt momenteel hard gewerkt aan de realisatie van de uiteindelijke DAF locatie nabij of op het terrein van de Campus Eemsdelta Groningen. Tot die tijd is DAF gehuisvest in de techniekvleugel van het Noorderpoort College aan de Opwierderweg 2, 9902 RC Appingedam.

Meer informatie of aanmelden
Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met DAF-coach Dennis Molema: 06-55880041of dafappingedam@gmail.com. Of neem eens een kijkje op www.digitalartfactory.nl.

Digital Art Factory is een initiatief van ICO Partner in Kunst & Cultuur. DAF Appingedam is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Eemsdelta en de Campus Eemsdelta Groningen.