Multiverse project DAF & Quintus

Van januari tot en met maart volgden 40 leerlingen van het Dr. Nassaucollege, locatie Quintus, het Multiverse Project bij de Digital Art Factory (DAF) in Assen. Tijdens dit project creëerden de leerlingen een parallel universum (multiversum) rondom een bestaande wereld. Onlangs rondden zij dit project af met een spetterende presentatie.

Meer kunst & techniek in het onderwijs

Het ICO is initiatiefnemer van de Digital Art Factory, een plek waar jongeren samen komen om te experimenteren, onderzoeken en maken. Raymond van Es: ‘Als DAF coördinator pleit ik al langer voor meer kunst & techniek in het onderwijs. Uiteraard aangeboden volgens de DAF werkwijze; procesgericht en experimenteel. Tijdens een gesprek met Johan Zielstra, docent bij het Dr. Nassaucollege, werd hij enthousiast door mijn verhaal. Hij vertelde het aan twee collega’s die ook enthousiast werden. En zo ontstond het idee voor dit project.

Multiverse Project
De term ‘multiversum’ (in het Engels ‘multiverse’) verwijst naar het idee dat er naast het zichtbare universum nog oneindig veel andere universums bestaan. In de comic- en animé wereld is het een bekende term. Veel verhalen zijn gebaseerd op dit thema. ‘Tijdens dit project sluiten we daarop aan,’ vertelt Raymond. ‘De leerlingen moesten een bestaande wereld uitkiezen. Hieraan gaven ze vervolgens hun eigen creatieve draai.’ Zo ontstonden er prachtige nieuwe werelden. Denk aan Disney met een evil tintje, aan Finding Nemo waar Nemo nooit zoek raakt of aan een zelf ontworpen schaakspel met geheel eigen regels.’