Terugblik: Kunstschooldag inspireert honderden kinderen

Hoe maak je iets spannend, terwijl er helemaal niks is? Je moet je fantasie gebruiken. Op de Kunstschooldag leren kinderen niet bang of té netjes te zijn, maar gewoon te proberen.

Videoreportage van een fantasierijke dag

Afgelopen voorjaar was het weer zover: de jaarlijkse Kunstschooldag! Om een indruk te geven van deze bijzondere dag, is er een leuke video gemaakt die de sfeer en activiteiten van de Kunstschooldag prachtig laat zien.

Kunstschooldag
De Kunstschooldag is een van de populairste projecten binnen het Cultuurmenu Assen, met de helft van de scholen die kiezen voor deelname. Dit succes is te danken aan het brede aanbod van workshops, dat zeer aantrekkelijk is voor kinderen uit groep 7 en 8. De leerlingen krijgen de kans om les te krijgen van lokale kunstdocenten in allerlei kunstvormen. Hierdoor kunnen ze hun talenten ontdekken en ontwikkelen, of gewoon genieten van iets nieuws en creatiefs.

Workshops
De meeste workshops vinden plaats in Podium Zuidhaege, maar ook locaties als het Drents Museum, het Drents Archief, Landgoed Overcingel en Campis worden gebruikt. Tijdens de Kunstschooldag volgen ruim 800 leerlingen workshops in disciplines zoals muziek, dans, media, theater en beeldende kunst. Het Drents Museum en het Drents Archief zijn trotse partners van dit project en dragen bij aan het succes ervan.

Met zoveel enthousiaste deelnemers en een divers aanbod aan activiteiten, was de Kunstschooldag opnieuw een groot succes en een onvergetelijke ervaring voor de kinderen.