CultuurparticipatieTalentontwikkeling

Kunstbende Drenthe

Kunstbende Drenthe is hét creatieve platform voor jongeren van 13 t/m 18 jaar uit Drenthe. Kunstbende bestaat uit Klub Kunstbende én een wedstrijd. Er zijn verschillende categorieën: content creator, dans, DJ, expo, fashion, film, muziek, taal en theater.

Klub Kunstbende

Klub Kunstbende is de plek waar members zichzelf laten zien, zichzelf ontdekken, andere jonge makers ontmoeten, van elkaar leren, samenwerken, vallen en weer opstaan. Het maakt niet uit welk niveau iemand heeft, iedereen is welkom en alle activiteiten en diensten zijn gratis. Kunstbende organiseert gedurende het jaar verschillende activiteiten zoals tutorials, workshops, meet-ups en coachingsdagen. In de factsheet zie je in één oogopslag wat Kunstbende doorheen het jaar doet voor haar members. En met wie ze samenwerkt.

Drentse voorronde
Members die klaar zijn om voor een publiek te staan, bieden we letterlijk een podium in de vorm van de Drentse voorronde. De top drie van elke categorie krijgt een coachingstraject van een kunstprofessional. Daarnaast stromen alle eerste prijs winnaars door naar de landelijke finale op het Kunstbende Young Creators Festival.

Meer informatie
Calluna Denkers, regiocoördinator Kunstbende Drenthe
E-mail: drenthe@kunstbende.nl
Whatsapp: (06) 31954988

Of neem een kijkje op de website van Kunstbende Drenthe.

Kunstbende Drenthe wordt mede mogelijk gemaakt door:
VSB Fonds | Prins Bernhard Cultuurfonds | Stichting Beringer Hazewinkel | provincie Drenthegemeente Assen | gemeente  Coevordengemeente Midden-Drenthegemeente Noordenveld | gemeente Hoogeveen | gemeente Borger-Odoorn