Jongerenstudio’s Gasselternijveen

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn, samen met anderen?

MFC De Spil, Ceresstraat 4 Gasselternijveen

In maart 2024 openen Impuls Welzijn en het ICO Partner in Kunst & Cultuur de Jongerenstudio’s in Gasselternijveen. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar kunnen in deze studio’s creatief aan de slag met muziek, graffiti, film, media, schilderen en tekenen. Ze worden begeleid door een coach die zelf muzikant, graffiti-artiest, beeldend kunstenaar of filmmaker is.

Proeverij
We starten de Jongerenstudio’s met een proeverij. Deze vindt plaats op vrijdag 1 maart tussen 18.30 – 21.30 uur in MFC De Spil in Gasselternijveen. Alle coaches geven die avond een workshop. Jongeren kunnen kennis maken met de coaches en natuurlijk verschillende werkvormen uitproberen.

Jongerenstudio’s
De Jongerenstudio’s zijn verdeeld in 5 blokken van 4 weken. Er komen verschillende disciplines aan bod. De jongeren kunnen kiezen voor één of meer activiteiten.  Ze werken altijd vanuit hun eigen interesses en ideeën. Aanmelden is niet verplicht en deelname is gratis!

Alle activiteiten vinden plaats in MFC De Spil in Gasselternijveen. In het overzicht hieronder staan alle data en tijden:

Graffiti Atelier – Richard van Rijswijk
Nieuwsgierig naar graffiti en street art? Leer graffiti letters te tekenen en te werken met stencils en spuitbussen. Zo maak je je eigen kunstwerk! Aan beschermende kleding is gedacht maar trek niet je beste outfit aan… het gaat er nogal spetterend aan toe

Tekenen/schilderen – Sonja Kruit
Hou je van tekenen en schilderen of wil je meer technieken leren? In deze workshop werk je met verschillende materialen: potlood, inkt, markers en verf. Breng je eigen ideeën mee! Alles mag!

Slagwerk – Stefan Schmohl
Leer drummen en kom erachter hoeveel ritmegevoel jij in je hebt! We gaan als groep aan de slag met emmers, tonnen, djembé’s, drumstellen en meer. Er komen allerlei drumritmes voorbij. Samen maken we toffe muziek!

Mobiele DAF – Ester Kroezenga of Demi Tanalepy
In deze Mobiele DAF (Digital Art Factory) kun je creatief aan de slag. Denk aan filmen, monteren, een stopmotionfilmpje maken, (digitaal) tekenen of muziek maken of 3D ontwerpen. De vaste DAF locaties staan o.a. in Gieten en Assen, maar gaat nu on tour en komt naar je toe!

Singer songwriter – Ruben van Hemmen
Maak in een korte tijd jouw eigen pop song. Met support van Ruben kun je dit alleen, of samen met een groep doen. Je mag teksten schrijven, zingen, rappen of bijvoorbeeld gitaar spelen. Leer de tips en trucs van de popmuziek en hoe je een echte songwriter of artiest wordt!