dnjk | Inspiratiesessie – Dans en het jonge kind 21 november

Werk je met kinderen van 2 t/m 8 jaar? En wil je meer aan de slag met dans en bewegen op muziek in de kinderopvang of in de klas? Jonge kinderen bewegen graag en veel. In deze inspiratiesessie ontdek je hoe te werken vanuit de natuurlijke spel- en bewegingsdrang van het jonge kind.

Met jonge kinderen bewegen op muziek is een feest. Maar het is meer dan dat. Jonge kinderen leren vooral via hun zintuigen en motoriek. Dansen en bewegen sluiten daar goed op aan. Het stimuleert de ontwikkeling van de expressie, de fijne en grove motoriek en de taal- en luistervaardigheid.

Marjanne Oost is dansdocent, onder andere bij de Minor Arts & Culture NHL Stenden, pabo Meppel. In deze inspiratiesessie neemt ze je mee in de mogelijkheden van dans. En het gebruik van muziek, ritme en bewegingen, mét en vóór het jonge kind.

Inspiratiebijeenkomst

Veel danslessen zijn docentgestuurd; leerlingen leren een bestaande dans aan. Marjanne laat je zien hoe je meer spelenderwijs en kindvolgend dans kunt inzetten. Dus vanuit de natuurlijke bewegingsdrang van het jonge kind. Je gaat naar huis met inspiratie en praktische werkvormen waarmee je direct aan de slag kunt.

VOOR WIE? Pedagogisch medewerkers, leerkrachten uit de onderbouw primair onderwijs, medewerkers BSO, vakdocenten en iedereen die werkt met het jonge kind (0 t/m 7 jaar).

WANNEER Donderdag 21 november 2024 | 19.00-21.15 uur | Garage TDI, Industrieweg 8, Assen

KOSTEN € 19,50 p.p.

Voor meer informatie of vragen neem contact op met Yvonne Blaauw, coördinator Drents netwerk jonge kind: y.blaauw@methetico.nl