Inspiratiebijeenkomst ‘Natuur, spel en verbinding’ 8 juni 2023 | Duurzaamheidscentrum Assen

Stampen in de waterplassen. Je verstoppen achter de bosjes. Beestjes vinden onder de blaadjes. Buiten is van alles te beleven! Als je het spel van de kinderen volgt, zie je meteen dat in de interactie met elkaar en met de omgeving als vanzelf verhalen en ideeën ontstaan. Kinderen maken plannen, doen elkaar na of spelen een rollenspel. Hoe rijker de buitenomgeving, hoe meer creatief spel eruit voortkomt.

 

 

Inspiratiebijeenkomst

Wat betekent het voor de ontwikkeling van jonge kinderen als zij buitenspelen? Welke zintuigelijke en lijfelijke ervaringen doen zij op?  En hoe speelt de natuur hier een belangrijke rol in? In deze inspiratiebijeenkomst neemt pedagoog Marieke van Ierschot je mee in dit creatief spel van het jonge kind.

In deze bijeenkomst gaan we naar buiten en verkennen we de spelmogelijkheden in de omgeving. Aan de hand van theorie en onze buitenervaringen bespreken we hoe je buitenspel actiever in kunt zetten. En hoe je het spel van kinderen kunt begeleiden. Ook in een omgeving met weinig groen kun je spelervaringen met natuur creëren.

Over Marieke van Ierschot
De jonge kind-pedagoog Marieke van Ierschot werkte lange tijd als kleuterleerkracht in Amsterdam, voordat zij de overstap maakte naar de Pabo Hogeschool Leiden. Ook is zij onderzoeker bij het lectoraat Natuur & Ontwikkeling Kind én geeft ze trainingen en coaching aan pedagogisch medewerkers en leerkrachten uit de onderbouw primair onderwijs.

In het kort
Inspiratiebijeenkomst natuur, spel en verbinding

  • Spreker: Marieke van Ierschot
  • Datum: donderdag 8 juni | 19:00-21:15 uur | Duurzaamheidscentrum, Bosrand 1 Assen
  • Kosten: € 17,50 per persoon

Aanmelden: Meld je aan via dit online formulier

 

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Yvonne Blaauw, coördinator Drents netwerk jonge kind: y.blaauw@methetico.nl