EXPO DAF Assen

De Digital Art Factory (DAF) locatie Assen bestaat 8 jaar! Om dat te vieren organiseert DAF op woensdagmiddag 17 april een expo met verschillende projecten. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 16.00 en 18.00 uur bij de DAF locatie aan de Zuidhaege 2 in Assen.

 

3D objecten, muziekkar en technische snufjes

Op de expo staan projecten die door de jongeren (Daffers) zelf zijn gemaakt. Denk aan 3D objecten of objecten in wording, VR games, zelf gemaakte games en de nieuwste technische snufjes. Maar ook aan tekeningen, licht objecten, een chladni plaat en een muziekkar! En natuurlijk zijn de Daffers zelf aanwezig. ‘Als je het kan bedenken, kun je het maken bij DAF,’ vertelt Amber, één van de Daffers. Tijdens de expo vertellen de jongeren je graag meer over het maakproces van hun projecten.

Digital Art Factory
DAF is een digitale en fysieke ontmoetings- en onderzoeksplek voor en door jongeren van 10 tot 25 jaar. Het is onderdeel van het ICO Partner in Kunst & Cultuur. Creatieve jongeren vanuit alle kunstdisciplines komen bij DAF samen om elkaar te ontmoeten, te experimenteren, te onderzoeken, om ideeën en informatie uit te wisselen en om te creëren en ondernemen. ‘Inmiddels zijn er drie DAF locaties, maar DAF Assen is de plek waar het 8 jaar geleden begon. De oudere Daffers draaien nu zelfstandig projecten op verschillende locaties,’ vertelt DAF coördinator Raymond van Es, ‘ze nemen steeds meer zelf een coachende rol op zich.’

Kom gezellig langs
De expo op woensdag 17 april (16.00 – 18.00 uur) is gratis en aanmelden is niet nodig. De jongeren zetten een hapje en een drankje voor je klaar!