Online doe- en kennisatelier ‘Begrijpen met je handen’

Creativiteit lijkt een soort toverwoord. Maar borrelt het zomaar op of kun je het stimuleren? En hoe zorg je dan voor een omgeving waar kinderen heerlijk kunnen ontdekken en proberen? Op maandag 27 september organiseert het Drents Netwerk Jonge Kind een online doe- en kennisatelier met de titel ‘Begrijpen met je handen.’

Creativiteit uitlokken

Om creativiteit uit te lokken is het goed om het idee los te laten dat kinderen altijd iets te moeten leren. Kinderen zijn van nature onderzoekers met eigen interesses. Als je hun nieuwsgierigheid stimuleert komen ze in een ‘flow’ en gaan ze volledig op in wat ze maken of onderzoeken. Deze hoge concentratie heeft effect op hun persoonlijke groei en ontwikkeling.

Hoe je kinderen daartoe uitnodigt? Daarover vertellen cultuurpedagoge Sabine Plamper en beeldend kunstenares Titia Sprey van Atelier in een koffer je alles, tijdens het doe– en kennisatelier ‘Begrijpen met je handen.’ Ze hebben een heldere visie op kind en creativiteit en geven handvatten om met plezier kinderen in creatieve processen te begeleiden. De avond bestaat uit een lezing en een praktisch gedeelte en is bedoeld voor pedagogisch medewerkers voorscholen, kinderopvang, leerkrachten van groep 1 en 2, ICC’ers, docenten Pabo en ROC, afdeling Zorg en Welzijn.

Kosten en aanmelden
De kosten bedragen €17,50 per persoon. Lijkt het je interessant om dit doe- en kennisatelier bij te wonen? Aanmelden kan via de onderstaande knop:

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met Jildou Fabriek, coördinator Drents Netwerk Jonge Kind: j.fabriek@methetico.nl.