DNJK | Cursus – Begrijpen met je handen | vrij. 10 & za. 11 jan. 2025

Jonge kinderen hebben een natuurlijke drang om de wereld om hen heen te leren kennen. Ze experimenteren, onderzoeken en maken sporen. Hoe kun je dit als vertrekpunt gebruiken bij het begeleiden en ondersteunen van hun creatieve proces, zónder te sturen?

In januari komen Sabine Plamper en Titia Sprey van Atelier in een koffer, auteurs van het boek Begrijpen met je handen terug naar Drenthe voor een tweedaagse training. Met Begrijpen met je handen zetten de auteurs zich af tegen het traditionele themagerichte knutselen, waarbij een volwassene laat zien hoe het moet.

Het vertrekpunt is de natuurlijke ontdekkingsdrang en creativiteit van kinderen. En hoe kun je open en oordeelvrij dit creatieve proces van kinderen begeleiden? ‘Begrijpen met je handen’ is een inspirerende en praktijkgerichte visie op creativiteit en het jonge kind.

Atelier in een koffer

Sabine Plamper en Titia Sprey van Atelier in een koffer nemen je mee in hun visie. En je gaat zelf aan de slag! Er wordt gewerkt met eenvoudige en uitdagende materialen die voor kinderen tot de verbeelding spreken. Deze cursus geeft verrassende inzichten en ideeën, inspiratie, verdieping en veel praktische handvatten. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname van Atelier in een koffer.

VOOR WIE?

Pedagogisch medewerkers, leerkrachten uit de onderbouw primair onderwijs, medewerkers BSO, vakdocenten en iedereen die werkt met het jonge kind (2 t/m 7 jaar), werkzaam in Drenthe.

Let op: ben je werkzaam buiten Drenthe maar wil je je wel opgeven? Mail dan coördinator DNJK Yvonne Blaauw (y.blaauw@methetico.nl)

WAAR EN WANNEER?

  • Vrijdag 10 en zaterdag 11 januari 2024
  • Tijd: 10:00-17:00 uur
  • Plaats: Hoogeveen, precieze locatie volgt

KOSTEN

€ 207,50 per persoon*, incl. het boek ‘Begrijpen met je handen’ door Annet Weterings en Sabine Plamper, koffie en thee.
*Vanwege provinciale subsidie kan het Drents netwerk jonge kind de training voordeliger dan gewoonlijk aanbieden.

MEER INFO & AANMELDEN
Klik hieronder om je aan te melden.
Let op: Er is plek voor maximaal 20 deelnemers, vol=vol.

Voor meer informatie of vragen neem contact op met Yvonne Blaauw, coördinator Drents netwerk jonge kind: y.blaauw@methetico.nl