CultuurparticipatieTalentontwikkeling

Digital Art Factory

Digital Art Factory (DAF) is een plek waar jongeren samen komen om te experimenteren, onderzoeken en maken. Het is een creatieve plek waar gewerkt wordt met moderne en creatieve technieken. Jongeren bepalen zelf waar ze meer van willen weten en waar ze mee aan de slag gaan. De DAF coaches zijn er om de jongeren op weg te helpen en scherp te houden. DAF is een unieke plek waar jongeren onder elkaar kunnen zijn en kunnen experimenteren, leren en maken wat zij willen.

Broedplaats

De DAF’ers en DAF coaches zijn experts en ervaringsdeskundigen. De basis van DAF zijn de jongeren die zich bij DAF aansluiten. Wat willen zij onderzoeken of maken? Welke ideeën willen zij verder uitwerken? Aan de hand daarvan worden er waar nodig nieuwe tools of technieken aangeschaft. De DAF coach begeleidt dit proces en stimuleert jongeren om samen te werken.

Research & development
Onderzoeken en ontwikkelen staan centraal. In de broedplaats ontstaan interne projecten en thema’s. Jongeren werken individueel of samen aan zo’n project of thema. De DAF coaches ondersteunen en ontwikkelen en leren met hen mee.

Toepassen
De kennis en expertise die DAF’ers en de DAF coaches opdoen wordt regelmatig omgezet in een concreet product of resultaat. Het gaat altijd om maatwerk binnen een samenwerking met bijvoorbeeld scholen of andere geïnteresseerde organisaties. Waar nodig worden er professionals uit het netwerk van het ICO aangetrokken.

DAF locaties
Er in een DAF locatie in Assen, Gieten en Appingedam. Met wie werken zij samen? En hoe doen ze dat? Voor Assen en Gieten hebben we een aantal feiten over 2022 op een rij gezet. DAF Appingedam opende in juli 2021 haar deuren. Een overzicht van deze locatie volgt in het voorjaar van 2024.

Wil je meer lezen over DAF of weten hoe je met hen in contact komt? Kijk op: www.digitalartfactory.nl.