CultuurparticipatieTalentontwikkeling

Digital Art Factory

Digital Art Factory (DAF) is een plek waar jongeren samen komen om te experimenteren, onderzoeken en maken. Het is een creatieve plek waar gewerkt wordt met moderne en creatieve technieken. Jongeren bepalen zelf waar ze meer van willen weten en waar ze mee aan de slag gaan. De DAF coaches zijn er om de jongeren op weg te helpen en scherp te houden. DAF is een unieke plek waar jongeren onder elkaar kunnen zijn en kunnen experimenteren, leren en maken wat zij willen. Onderzoeken en ontwikkelen staan centraal. De ‘DAFFERs’ en DAF coaches zijn experts en ervaringsdeskundigen. Er is een DAF locatie in Assen, Gieten en Appingedam.

Broedplaats

De basis van DAF zijn de jongeren die zich bij DAF aansluiten. Wat willen zij onderzoeken of maken? Welke ideeën willen zij verder uitwerken? Aan de hand daarvan worden er waar nodig nieuwe tools of technieken aangeschaft. De DAF coach begeleidt dit proces en stimuleert jongeren om samen te werken.

Research & development
In de broedplaats ontstaan interne projecten en thema’s. Jongeren werken individueel of samen aan zo’n project of thema. De DAF coaches ondersteunen en ontwikkelen en leren met hen mee.

Toepassen
De kennis en expertise die ‘DAFFERs’ en de DAF coaches opdoen wordt regelmatig omgezet in een concreet product of resultaat. Het gaat altijd om maatwerk binnen een samenwerking met bijvoorbeeld scholen of andere geïnteresseerde organisaties. Waar nodig worden er professionals uit het netwerk van het ICO aangetrokken.

DAF locaties
Er is een DAF locatie in Assen, Gieten en Appingedam. Kijk voor meer informatie op de website van Digital Art Factory.