Cursus ‘Dans en het jonge kind’ | november 2023

Werk je met kinderen van 2 t/m 8 jaar? En wil je meer aan de slag met dans en bewegen op muziek in de kinderopvang of in de klas? Jonge kinderen bewegen graag en veel. In deze cursus leer je te werken vanuit de natuurlijke spel- en bewegingsdrang van het jonge kind.

 

 

 

Inspiratiebijeenkomst

Met jonge kinderen bewegen op muziek is een feest. Maar het is meer dan dat. Jonge kinderen leren vooral via hun zintuigen en motoriek. Dansen en bewegen sluiten daar goed op aan. Het stimuleert de ontwikkeling van de expressie, de fijne en grove motoriek en de taal- en luistervaardigheid.

Marjanne Oost is dansdocent, onder andere bij de Minor Arts & Culture NHL Stenden, pabo Meppel. Tijdens deze cursus neemt ze je mee in de mogelijkheden van dans. En het gebruik van muziek, ritme en bewegingen, mét en vóór het jonge kind. De cursus bestaat uit twee avondbijeenkomsten en een praktijkopdracht.

Veel danslessen zijn docentgestuurd; leerlingen leren een bestaande dans aan. Marjanne laat je zien hoe je meer spelenderwijs en kindvolgend dans kunt inzetten. Dus vanuit de natuurlijke bewegingsdrang van het jonge kind. Je gaat naar huis met inspiratie en praktische werkvormen waarmee je direct aan de slag kunt.

  • Voor wie?

Leerkrachten uit de onderbouw primair onderwijs, pedagogisch medewerkers, medewerkers BSO, en iedereen die werkt met het jonge kind (2 t/m 7 jaar), werkzaam in Drenthe.

Let op: ben je werkzaam buiten de provincie Drenthe maar wil je je wel opgeven? Mail dan coördinator DNJK Yvonne Blaauw (y.blaauw@methetico.nl)

Waar en wanneer?

  • Wanneer: Twee cursusmomenten van 19.00-21.15 uur en tussentijds oefenen in de praktijk.
  • Donderdag 2 november & donderdag 16 november 2023
  • Waar: Garage TDI, Industrieweg 8 Assen

Kosten

  • € 39,00 per persoon, incl. bewijs van deelname bij afronding

Aanmelden

  • aanmelden kan via onderstaand online aanmeldformulier.
  • Let op! Er is plek voor maximaal 20 deelnemers, vol is vol.

Meer info

 

 

Voor meer informatie of vragen kun je contact opnemen met Yvonne Blaauw, coördinator Drents netwerk jonge kind: y.blaauw@methetico.nl